Categorieën
Afdeling Zeeuwse Eilanden

Zuurkool maken

Zuurkoolpot

Op 26 november organiseren wij in samenwerking met De Grote Verleiding en Slowfood Zeeland een workshop zelf zuurkool maken.
Deze workshop wordt verzorgd door Antoon Lambregts, erkend lesgever van Velt en echte zuurkoolspecialist. De workshop vindt plaats in de keuken van De Grote Verleiding, Hogenakkerweg 25 te Kruiningen vanaf 18.45 uur. Het programma voor de avond ziet er als volgt uit:

  1. Inleiding door Antoon Lambregts: melkzuurgisting, uitleg over inmaakpot met waterslot, witte koolsoorten en basisrecept
  2. Kool snijden
  3. Ingrediënten toevoegen en mengen
    Pauze
  4. De pot vullen
  5. Uitleg over de fasen die daarna komen
  6. Uitleg over het onderhoud van de zuurkoolpot en ingemaakte kool.
  7. Uitleg over alternatieve receptenWe sluiten af met een drankje en een hapje

Om 22.00 uur gaat u naar huis met een prachtige pot ingemaakte kool met een superscherpe koolschaaf, nieuwe kennis en een goed gevoel. De kosten bedragen
€ 61,00 voor leden van Velt en Slowfood en klanten van De Grote Verleiding en € 70 voor anderen. Deze prijs is incl. 5 liter handgebakken zuurkoolpot met ver- zwaringsstenen en waterslot, koolschaaf, alle ingrediënten, koffie/thee en drankje. Max. aantal deelnemers: 15. Inschrijvingen op volgorde van binnenkomst en vol is vol. Opgaven via: klantenservice@degroteverleiding.nl vóór 18 november 2015.