Lezing Natuurlijke teelt van eetbare paddenstoelen

Op woensdag 20 november 2019 organiseert Velt Zeeuwse Eilanden in samenwerking met Groei & Bloei Walcheren een lezing over de natuurlijke teelt van eetbare paddenstoelen. De lezing wordt gegeven door Pip Gilmore van Groene Takken.

De lezing begint om 19:30 uur en wordt gehouden in De Zandput, Zandput 5, 4353 BA Serooskerke. Vooraf aanmelden is niet nodig. Toegang: € 5,00.

Paddenstoelen zijn bijna het hele jaar in de natuur te vinden, maar je moet wel weten waar en wanneer je moet zoeken. De meeste paddenstoelen zijn eetbaar, maar niet altijd lekker. Enkele soorten zijn zelfs dodelijk giftig.

Paddenstoelen kunnen gekweekt worden op zogenaamd eetbaar hout. Dit zijn boomstammen die geënt zijn met eerbare paddenstoelen zoals shii-take en oesterzwammen. De boomstammen kunnen in een schaduwrijke plek in de tuin geplaatst worden en zullen regelmatig paddenstoelen produceren.

Pip Gilmore zal vertellen over het zelf telen van paddenstoelen en de verschillende mogelijkheden .

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om shii-takesoep te proeven en de verschillende producten van Groene Takken te kopen.Geplaatst

in

,

door