Categorieën
Zaden

Info-avond 23-11-2017 zaden en pootgoed

Hoge korting op biologisch zaad en pootgoed? Belangstelling voor het zelf telen van biologische aardappelen?  Kom naar de info-avond op 23 november 2017 in Colijnsplaat!

Velt afdeling Zeeuwse Eilanden doet ook dit jaar weer mee met de zadenactie van Velt vzw. De informatie over deze actie en de zadenlijst kreeg u onlangs via Seizoenen. De zadenactie biedt de leden van Velt:

22% korting op het volledige assortiment van groenten- en bloemenzaden en

10% korting op biologisch pootgoed, paddenstoelen en plantgoed

Ter inspiratie organiseert Velt afdeling Zeeuwse Eilanden een info-avond. Deze avond zijn Jaap Hartkamp van Agrico/Bioselect en Carel Bouma, biologisch aardappelteler bij ons te gast. Ze vertellen ons en laten ons van alles zien over de teelt van biologische aardappelen: de herkomst, de rassen en hun eigenschappen, ziekten en plagen, de bodem, de oogst, de bewaring en de bereiding. Daarnaast vertelt Carel Bouma over de teelt van de zoete aardappel en andere gewassen die hij op zijn bedrijf teelt en kunt u al uw vragen over deze gewassen aan Jaap en Carel voorleggen. We sluiten de avond af met praktische informatie over de zadenactie, waarna u thuis op uw gemak kunt bestellen.

Wanneer:                   Donderdagavond 23 november. Aanvang 19.30 uur.

Waar:                         Proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, 4486 PR Colijnsplaat.

Voor wie:                    Leden van Velt en andere belangstellenden.

Aanmelding:                I.v.m. de  organisatie graag een mailtje naar de zadenverantwoorde-lijke met hoeveel personen u komt:  jhoekman@zeelandnet.nl

Op deze avond zijn ook de boeken en brochures van Velt te koop en bieden wij u informatie over de Velt zadenwerkgroep.

Graag tot 23 november in Colijnsplaat!!

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst.

We maken er een informatieve en gezellige bijeenkomst van. Neem gerust uw collega-tuinder mee; misschien is dit voor uw introducé juist hét moment om lid van Velt te worden.