Categorieën
Afdeling Zeeuwse Eilanden Cursus

Cursus Ecologisch Moestuinieren

Net voor het nieuwe moestuinseizoen start bij Velt Zeeuwse Eilanden de online Basiscursus Ecologisch Moestuinieren. Stel je voor: straks ga je lekker in de tuin werken en verse groenten oogsten – en tegelijk genieten van de seizoenen en het leven om je heen. Niet ploeteren voor weinig oogst, maar efficiënt en natuurvriendelijk tuinieren.

Deze cursus van vier avonden en een practicumochtend legt daarvoor de basis. Het programma is als volgt:

Les 1: Inleiding ecologisch tuinieren. Ontdek je tuin.

Les 2: Indeling van de tuin, teeltplan en vruchtwisseling.

Les 3: Bodem en bemesting, composteren .

Les 4: Laat je planten gezond groeien – met hulp van de natuur.

In het voorjaar is er een practicumochtend waarbij de lesgever ingaat op vragen van de cursisten en waarbij ze de theorie in de praktijk laat zien. We hopen dat dat een fysieke bijeenkomst kan zijn.

De cursus wordt gegeven door Velt-lesgever moestuin Anne Marie van Dam. Ze is opgeleid als bodemkundige en heeft 30 jaar moestuinervaring. Ze werkt als zelfstandig adviseur voor bodem en tuinen. Website: www.annemarievandam.nl.

Data: 24 en 31 maart en 7 en 13 april van 19.30 tot 21.45 uur (incl. pauze).
Kosten: leden van Velt: € 55,00; niet-leden € 60,00. (prijzen zijn incl. Velt-boekje Ecologisch tuinieren voor beginners)
Informatie: bij het secretariaat van de afdeling: VeltZE@MJKlippel.nl
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15.

Aanmelden vóór 22 maart via het secretariaat: VeltZE@MJKlippel.nl en storten van het cursusgeld op rekening NL76INGB0007472987 t.n.v. VELT Zeeuwse Eilanden o.v.v. “basiscursus” en je Velt-lidnummer (Velt-leden) of e-mailadres (niet-leden). Je aanmelding is definitief na ontvangst van het cursusgeld en onze bevestiging van je deelname.

Voor elke les krijg je een Zoom-link toegestuurd.