Categorieën
Afdeling Zeeuwse Eilanden Cursus

Workshops fermenteren

Workshop is vol. Je kunt je alleen nog aanmelden voor een wachtlijst.

Velt afdeling Zeeuwse Eilanden doet mee aan het Velt-fermentatiestival en organiseert op maandag 11 oktober 2021 twee workshops in de regio.

In een 2 uur durende les krijg je eerst kort de theorie van het fermenteren van groenten. Nadat alle theoretische ingrediënten voor een succesvolle fermentatie uitgelegd zijn, ga je aan de slag met de ingrediënten voor een succesvolle “zuurkool” van wortel en prei en/of pickles van rode biet met dille; recepten uit het nieuwe Velt-fermenteerboek. Een aantal dagen voor de workshop krijg je te horen wat je van huis mee moet brengen aan gereedschappen, kruiden en potten. Voor de biogroenten wordt gezorgd. En uiteraard mag je – in overleg- ook je eigen bio-groenten meebrengen…

Na afloop ga je naar huis met je zelf klaargemaakte gefermenteerde groenten en de kennis om dit voortaan zelf in je eigen keuken te doen. De workshops worden verzorgd door Klaske Montizaan, Velt-lesgever voeding.

Er is een middag- én een avondworkshop. Het maximum aantal deelnemers is 10 per workshop.

De middagworkshop is van 13.45 tot 16.00 uur bij Kwekerij Zonnemaire, Korteweg 6, 4316 PH Zonnemaire. Inloop vanaf 13.30 uur. Gastvrouw is Dieneke Klompe.

De avondworkshop is van 19.15 tot 21.30 uur bij De Grote Verleiding, Hogenakkerweg 25, 4416 RA Kruiningen. Inloop vanaf 19.00 uur. Gastvrouw is Anneke van Hootegem.

Aanmelden kan via VeltZE@MJKlippel.nl onder vermelding van je naam, je voorkeur voor de middag- of avondworkshop en eventueel je Velt lidnummer.
De kosten voor de workshop bedragen all-in €.33,50. Velt-leden betalen €.30,00. Dit is inclusief twee consumpties en de benodigde biogroenten en andere ingrediënten. Je kunt dit bedrag betalen op NL76INGB0007472987 t.n.v. Velt Zeeuwse Eilanden o.v.v. “workshop fermenteren”, en eventueel je Velt lidnummer. Je inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling.

We bieden je graag de gelegenheid het nieuwe Velt-boek Groenten Fermenteren te bestellen. Bestel het vóór 8 oktober bij Remke Kroon: Remkekroon@gmail.com . De ledenprijs is € 20,00; prijs voor niet-leden is € 25,00. Betaling graag rechtstreeks aan Remke op rek. nr. NL33 INGB 0004 1922930 o.v.v. Fermenteerboek.

Nadere informatie kun je verkrijgen bij Rien Klippel: VeltZE@MJKlippel.nl of 06 53734538.