Categorieën
Voedselbos de Langhe Laere

NLdoet in Voedselbos de Langhe Laere

Voedselbos de Langhe Laere in Nieuw- en Sint Joosland doet mee met de landelijke actie NLdoet op zaterdag 16 maart 2019 van 10:00tot 16:00 uur. Deze dag is ruimte voor zo’n vijftien vrijwilligers. Werkzaamheden zijn onder meer: zaaien, planten, palen slaan voor een wijngaard, zeisen, een grote plantenbak vullen met aarde en het graven van een ondergronds koelgat en een hudo.

We houden rekening met wat je aankunt en aangeeft. Zo divers als het bos nu al is, zo divers en afwisselend is het werk. De werkzaamheden worden onderbroken voor (h)eerlijke snacks. Neem eventueel wel je eigen boterham mee.

Aanmelden en meer informatie via NLdoet:
https://www.nldoet.nl/klus/meedoenersdag-voedselbos-de-langhe-laere

Tijdens de NLdoet-dag in Voedselbos de Langhe Laere ontdek je hoe simpel het eigenlijk is om biodiversiteit te vergroten, hoe de mens een nuttige soort is (van verbruiker naar creator), hoe je samen een mooie ‘zelfvoorzienende’ voedselbron kunt creëren. Al doende doe je ideeën op voor je eigen stukje grond, ontdek je de logica achter het ontwerp/type beplanting, krijg je informatie over voedselverwerking, ontmoet je gelijkgestemden, vergroot je je netwerk en ben je nuttig lichamelijk bezig in de buitenlucht.