Categorieën
Samenaankoop

Biologisch kleinfruit

Onze afdeling organiseert in samenwerking met Dijkwels Fruit te Kapelle een samenaankoop van plantgoed van streekeigen biologisch kleinfruit. Het plantgoed komt rechtstreeks van de moerbedden van deze kweker en voldoet aan de regels voor biologische certificering door Skal Biocontrole. Dijkwels Fruit biedt leden van Velt een aantrekkelijke korting en een garantieperiode van een vol jaar.

Het assortiment bestaat uit bewortelde stekken en potplanten. Bewortelde stekken worden biologisch vermeerderd op de moerbedden. Het is één lange stengel, uitermate geschikt voor aanplant in spil of aan snoer. De maten zijn bij de rassen Jonkheer van Tets, Weisse Versailler en Titania +80cm. De rassen Rovada, Mucurines en Hinnonmäcki Röd zijn +55cm. Potplanten zijn opgekweekte struiken van 1+stengels in 1,7L pot. Ook beschikbaar in 4,8L pot; hierbij zijn er drie stengels per pot. De pot is voorzien van sticker van het soort. De lengte van de potplanten is 60 cm incl. pot van 20 cm. Wel geldt op=op.

Voor u bestelling kunt u gebruikmaken van dit excel-formulier

Naast het bio-plantgoed biedt Dijkwels Fruit ons ook een goede kwaliteit biologische potgrond, tuinaarde en compost van BioKultura aan.

Vanuit de afdeling bieden wij u het Velt-boek “Bessen uit de tuin” aan. Dit is hét boek dat u op weg helpt naar een gezonde en lekkere fruitoogst.
De bestelling, betaling en aflevering loopt geheel via de afdeling. U kunt uw bestelling tot 8 februari 2021 doorgeven aan VeltZE@MJKlippel.nl .

Uw bestelling is definitief na ontvangst van uw betaling op rekening NL76INGB0007472987 t.n.v. VELT afd. Zeeuwse Eilanden o.v.v. ”Samenaankoop plantgoed bio-kleinfruit 2020-2021”.

U krijgt bericht wanneer u uw bestelling kunt ophalen.
Meer informatie krijgt u bij Rien Klippel: 06 53734538.